Pedeapsă exemplară pentru un tânăr care a torturat și omorât șapte câini

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost condamnat de un tribunal din Nevada la o pedeapsă exemplară, după ce a fost găsit vionvat de faptul că a torturat și a omorât șapte câini.

Potrivit Kolo News și abcNews, Jason Brown a fost condamnat la o pedeaspă de 28 de ani și ar putea cere să iasă pentru bună purtare după cel puțin 11 ani de închisoare.

Oamenii de la care Jason Brown a cumpărat câinii au declarat în fața instanței că părea un tânăr normal și că nu și-au imaginat că ar putea face așa ceva.

Șocant este că Brown a și filmat ceea ce a făcut. „Imaginile respective pe care le-am văzut nu le voi uita niciodată”, a declarat judecătorul, care nu a permis ca și cei din sală să le vizioneze, din cauza durității lor.

„Cruzimea și sadismul șochează. Lucrul care m-a speriat și mai mult este, în primul rând, faptul că ai filmat ce ai făcut. Asta înseamnă că ai vrut să revezi tot ce ai făcut, ai văzut totul ca pe un trofeu. Le-ai arătat prietenilor tăi și ai râs”, a mai adăugat judecătorul, după ce a văzut imaginile filmate de Brown.

Polițiștii l-au arestat pe Jason Brown în iulie 2014, după ce au descoperit într-o cameră de motel pe care acesta a închiriat-o patru câini morți, despre care criminaliștii au spus că au fost torturați și au trecut prin chinuri groznice. Apoi au fost găsiți încă trei câini care au avut aceeași soartă după ce au ajuns în mâinile lui Jason Brown.

Tânărul a spus în fața judecătorilor că era sub influența drogurilor, că și-a injectat în perioada respectivă heroină și a consumat cocaină.

Până și apărătorului lui Jason Brown a rămas șocat de imagini. Avocatul John Oakes a spus că în cei 40 de ani de carieră a văzut faptele a numeroși criminali, însă cazul acesta este „unic din foarte multe puncte de vedere”. Apărătorul i-a cerut judecătorului să-l oblige pe Brown să facă un tratament pentru depresie cronică și să-și trateze imediat dependența de droguri.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.