„Paradisul” fluturilor din România, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din țară

Mii de fluturi multicolori și de diferite dimensiuni, printre care și o specie unică în lume, pot fi văzuți în fiecare an pe Dealul Viișoara din județul Cluj. Potrivit Digi24, aici e singura rezervație științifică din România, dedicată exclusiv fluturilor.

Însă, deși aria a fost declarată protejată în urmă cu mai bine de zece ani, aproape nimeni nu o vizitează pentru că nu este promovată.

Locul mai este cunoscut și ca „Dealul cu fluturi” sau „Dealul Lunii”. Pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare sunt peste 1.000 de specii, dintre care 850 sunt declarate protejate, iar „transilvănica” este unică în lume, potrivit specialiștilor.

„Am pus niște panouri foarte frumoase, cu explicații bilingve, în engleză și în limba română, sigur, după doi-trei ani, aceste panouri au fost distruse”, a declarat președintele Societății de Lepidopterologice Române, Laszlo Rakosy.

Potrivit specialiștilor, nici cei din zonă nu prea știu de rezervație. „Fonduri sunt, ar trebui să ne preocupe mai multe, sau cineva, cadre universitare, să insiste, să ne impulsioneze mai mult”, a declarat viceprimarul comunei Viișoara, Hergheș Artemie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la mii de cărți, pe eMAG
Cele mai mari reduceri la televizoare de la eMag
Locuri de muncă pentru români în străinătate: Ce posturi sunt disponibile în Germania

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.