Pe terasa unui bloc de 6 etaje din București, doi soți cresc o adevărată grădină botanică. De mai bine de 4 ani, Angela și Cristian Tudorache plantează și îngrijesc arbuşti, flori şi chiar pomi fructiferi, relatează digi24.ro.
Terasa are 15 mp și găzduiește aproape 200 de arbuşti, plante şi flori.
„Iniţial am luat 11 plante, majoritatea erau conifere. Căutam specii noi, rare pe care mi le doream. Am mai salvat diverşi pomişori care nu o duceau foarte bine şi nu i-ar fi cumpărat nimeni, pentru că lumea în general se uită să fie ceva extraordinar de frumos, să-ţi ia ochii”, a explicat Angela Tudorache, de profesie medic oftalmolog.
În patru ani, familia Tudorache a reuşit să îşi creeze propria sursă de oxigen printre betoane, dar şi o terasă cu mult bun gust.
10 idei de mobilier din paleți pentru grădină și curte
„Aici la mine e mai curat, mai puţin praf ca-n alte părţi. E aerul mai curat seara după ce ud florile, când e o zi caniculară se simte răcoare, este aproape ca la ţară”, arată Angela.
„E muncă multă, sunt anumite perioade ale anului când munceşti mai mult, primăvara ai de muncă, toamna la fel, uneori stai afară în vânt, în ploaie, în frig şi asta e, dar o faci cu drag pentru că sunt florile tale… uiţi de durere, că m-a durut şi spatele, m-au durut şi mâinile, dar este extraordinar”, a mai povestit ea pentru digi24.ro.
Într-o capitală în care spațiul verde pe cap de locuitor este mult sub normele prevăzute de Uniunea Europeană, terasa soților Tudorache este o priveliște atipică.
A înflorit laleaua galbenă, floare unică în lume care se găsește doar în România
„Mulţi se chinuie să taie florile, să taie parcurile, noi ne chinuim să le punem la loc”, spune Cristian.
„Este o oază de aer curat, o nebunie de culori şi o zonă în care te linişteşti după o zi nebună de muncă. Că zile liniştite de muncă nu cred că are cineva dintre noi. Stresaţi şi apăsaţi şi riduri avem toţi. Când ajungi aici eşti în cu totul altă lume. Cu stupoare am constatat că străinii au mult mai mare grijă de colţul de verdeaţă din jurul casei sau chiar din casă decât noi. Sunt ţări într-adevăr sărace unde comuniunea cu natura este vitală. Bani nu au. Le dă Doamne Doamne pământ fertil, au aruncat două seminţe, la anul mănâncă de acolo. Şi atunci respectă natura, n-o taie, n-o distrug. Noi asta facem, ne tăiem oxigenul şi plantăm betoane. Ar trebui să facem şi invers”, a mai spus el.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews:
Cele mai frumoase alei din lume pe timp de primăvară. 10 imagini superbe
5 trucuri utile pentru un buchet de flori reușit. Plus un test ca să nu le uiți
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: