Orașul în care s-a născut primul copil după 28 de ani

Ostana (Wikimedia/Francofranco56)
Ostana (Wikimedia/Francofranco56)

Primarul orașului italian Ostana, care se află în munții Piemontului, a anunțat că localitatea are un nou rezident – ”un vis îndeplinit” – pentru micuța comunitate, unde nu se mai născuse niciun copil din anii ’80.

Micuțul Paolo s-a născut într-un spital din Torino și duce numărul locuitorilor din Ostana la 85. Mai puțin de jumătate, însă, trăiesc aici pe toată durata anului.

”Declinul a început în 1975, cu doar 17 nașteri până în 1987. Atunci s-a născut ultimul băiat. Acum a venit și micuțul Paolo”, a explicat primarul Giacomo Lombardo.

Ostana încearcă să oprească regresul demografic prin oferirea de locuri de muncă. Părinții băiatului, Silvia și Jose, plănuiau să plece din Italia, însă autoritățile locale le-au oferit șansa de a se ocupa de un refugiu montan.

Orașele mici din Italia se luptă cu depopularea. Tinerii pleacă în orașele mari pentru a găsi locuri de muncă. Unele localități mici oferă case gratis celor care vor să le ocupe.

În Ostana, nașterea lui Paolo a fost sărbătorită cu o petrecere și, potrivit ziarului La Stampa, la intrarea în oraș a fost așezată statueta unei berze.

Recomandările editorilor GreatNews:

O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN
Cele mai frumoase case din copaci. 12 locuințe în imagini superbe
Taximetriștii care vor dispărea din trafic. Niciun șef fără liceu