Omul mileniului se consideră cel mai bogat om, deși e sărac

cel mai bogat om din lume
Cel mai bogat om din lume Foto: FacebookVivek Shetty

Un bărbat oferă cea mai frumoasă lecție de generozitate din lume datorită gestului pe care îl face de 35 de ani pentru cei din jurul său.

Kalyanasundaram are 73 de ani, iar de 35 de ani își donează cea mai mare parte din venituri către organizații de caritate și orfelinate.

Bărbatul din India care se consideră cel mai bogat om din lume a început să se gândească să îi ajute pe cei săraci încă de când era foarte mic. La vârsta de un an și-a pierdut tatăl, iar viața nu a fost prea ușoară cu el, deoarece mama lui a fost nevoită să îl crească singură. Soarta i-a surâs și a reușit să devină bibliotecar și să aibă un venit care să îi permită să îi ajute pe copiii neajutorați ca el.

Din cauza unor probleme cu vocea, el a avut mai multe tendințe suicidale, dar a cunoscut un scriitor motivațional care i-a spus:„Să nu te deranjeze felul în care vorbești. Străduiește-te să îi faci pe ceilalți să vorbească de bine despre tine.

„Locul în care trăiam era un sat mic, fără drumuri, electricitate, autobuze sau școli. Mergeam 20 de kilometri dus-întors până la școală”, a spus indianul într-un interviu acordat publicației Oddity Central.

Din salariul său de 140 de rupii pe care le primea lunar, Kalyanasundaram și-a păstrat timp de 35 de ani doar 40 de rupii pentru cheltuieli personale, iar restul le-a donat copiilor.

Pentru că era mai dificil să facă aceste acțiuni dacă avea și o familie de întreținut, Kalyanasundaram  a refuzat să se căsătorească și și-a dedicat toată viața acestei cauze nobile.

Datorită acțiunilor sale, Kalyanasundaram  a primit mai multe titluri, printre care și cel de „Omul Mileniului”, în valoare de aproximativ 300 de milioane de rupii, adică  4.5 milioane de dolarii. Indianul a preferat să doneze și acest premiu și să continue să trăiască o viață demnă și simplă. În prezent, el câștigă aproximativ 15000 de dolari pe lună, dar cea mai mare parte din sumă o donează, așa cum face de când se știe.

 Recomandările editorilor GreatNews:

Experiment social. Cât de ușor poate fi ademenit un copil în parc de un necunoscut
Tradiția revine în forță. Casă-muzeu superbă, inaugurată în Țara Oașului
Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.