OMS: În Europa ar putea apărea o „epidemie” de obezitate

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății trag un semnal de alarmă asupra stilului de viață pe care îl avem și spun că până în 2030 Europa s-ar putea confrunta cu o „epidemie” de obezitate. Semnalul de alarmă a fost tras în cadrul unui congres european pe tema obezității, care a avut loc la Praga, potrivit Știrile TVR.

Un studiu comandat de biroul regional european OMS arată că până în 2030 toată populația irlandeză adultă va fi supraponderală sau obeză.

De asemenea, în Marea Britanie, 33% dintre femei ar urma să fie obeze în 2030, față de 26% în 2010 și 36% dintre bărbați față de 26% în 2010.

De asemenea, în Grecia, dacă în 2010 erau 20% din oameni obezi, până în 2030 numărul ar urma să se dubleze. Potrivit studiului, doar în Olanda, unde doar 8% dintre bărbați sunt obezi ar urma ca rata să crească foarte ușor, doar până la 10%.

Datele publicate de OMS arată că anul trecut erau înregistrați peste 1,9 miliarde de adulți supraponderali la nivel mondial, iar 600 de milioane erau obezi.

Recomandările editorilor GreatNews:

TOP. Cele mai bune țări în care să fii mamă
Tratament revoluționar pentru hepatita C, disponibil și în România
Un producător de vinuri vrea să cumpere marca Steaua

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.