O stână din apropierea Transalpinei a devenit una dintre cele mai căutate destinații de către turiști.

Potrivit Știrile Pro TV, o familie de ciobani s-a gândit să le ofere celor care vor să facă un popas pe Transalpina o mămăliguță caldă cu brânză sau o tocană la ceaun.

Stâna de pe muntele Ștefanu e situată între Rânca și Obârșia Lotrului. Turiștii opresc aici ca să mănânce, să viziteze stâna sau să își facă poze cu cojoacele ciobanilor. „Unu` face mămăliga, altul face altă treabă, toți facem câte ceva, ca să fie turiștii fericiți”, a spus unul dintre ciobani. Turiștii pot opri la stână până la toamnă, când ciobanii vor coborî cu oile de la munte.

Transalpina este deschisă circulației, însă cei care vor să meargă pe „Drumul Regelui” trebuie să știe că a intrat în reparații, iar pe multe porțiuni sunt restricții de viteză. Astfel, din cei 148 de kilometri pe care îi are șoseaua cea mai înaltă din România vor fi lucrări pe 79 de kilometri, pe teritoriul județului Alba.

Reprezentanții de la Compania de Drumuri spun că lucrările vor dura aproximativ o lună și jumătate. Se vor face lucrări de plombare şi de asfaltare pe anumite porţiuni.

Vor fi şi montaje de parapeţi metalici în zonele unde aceştia lipsesc. Constructorii preconizează că toate lucrările se vor încheia în aproximativ o lună și jumătate.

FOTO: Fr Lawrence Lew, O.P./Flickr

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.