O nouă escrocherie face victime în România. Motorina care distruge mașina

mașină
Foto: Karrmann via Wikimedia Commons

Un lichid care conține apă, coloranți și gaz petrolier este vândut la colț de stradă drept motorină, informează stirileprotv.ro. Vânzătorii susțin că această motorină este una de calitate, însă în realitate lichidul distruge mașina.

Reporterii postului de televiziune au negociat cu vânzătorii de motorină contrafăcută și i-au filmat cu o cameră ascunsă.

Potrivit sursei citate, vânzătorii de motorină falsă își găsesc clienți la mica publicitate. Reporterii ProTV au intrat în legătură cu unul dintre ei, iar acesta le-a promis 300 de litri.

La marginea localității Drajna, din județul Călărași, reporterii au fost așteptați de 4 bărbați care le-au prezentat „motorina”: aceasta stătea în câteva zeci de bidoane, sub o folie, la marginea drumului.

Întrebați dacă motorina este îndoită cu apă, vânzătorii au negat: „Aceștia de la Slobozia nu are acte și mi le aduce și mie băieții de acolo. Și eu le spun, dacă ai mizerie nu mi-o iei. Eu îți bag un full aici și mă plimb cu tine cât vrei tu, cum poate să fie îndoită asta cu apă?”.

Bărbații vindeau motorina cu 2,5 lei litrul, adică la jumătate față de prețul de la pompă.

Client păcălit: „Am luat o tonă jumătate”

Jurnaliștii au luat doar o probă din bidoane și au predat-o laboratorului Facultății Tehnologia Petrolului de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Specialiștii au stabilit că motorina avea în ea foarte multă apă.

Unul dintre păgubiți a povestit pentru postul de televizune cum lichidul cumpărat i-a distrus mașina: „Am luat o tonă jumătate. Am băgat 30 de litri în mașină ca să ajung și acasă”.

Potrivit specialiștilor, lichidul ajunge în camera de ardere a motorului și, pentru că nu se aprinde ca motorina, se acumulează aici și provoacă daune mari. Clientul păgubit a dat 1.500 de euro pe reparația motorului.

„Se pot îndoi biele, se pot sparge pistoane. Se pot îndoi supape. O avarie majoră a motorului: trebuie desfăcut complet și refacut”, a explicat pentru ProTV Cosmin Cretu, directorul unui service.

Recomandările editorilor GreatNews:

Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.