Senatorul PNL Sebastian Grapă a venit cu o propunere legislativă prin care adolescenții care nu au împlinit 16 ani să nu poată merge în cluburi dacă nu sunt însoțiți de un părinte, un tutore sau un profesor.

Potrivit Digi 24, legea mai spune și că cei care le vând adolescenților alcool sau țigări primesc amenzi între 500 și 1.500 de lei.

„Fata mea, care este în ultimul an de liceu, are o gășcuță de colegi, de tineri, și i-am găsit de câteva ori într-o crâșmuță, într-o bodegă ordinară unde consumau, cu încunviințarea aceluia care vindea, atât alcool, cât și tutun”, a declarat, la Digi 24, senatorul Sebastian Grapă.

Acest a spus că a rugat-o pe fiica lui să urmărească traseul legii pentru că „i se datorează întru totul”.

„Dacă e să intervievăm persoane sub 18 ani, vor spune că am luat-o razna. Dar dacă îi întrebăm pe cei care au copii, mulţi îmi dau dreptate.

Și atunci, chiar dacă pare ieşit din comun, sunt dispus să merg cu copilul meu la club, nu neapărat să îl supraveghez, să intre să se distreze, să danseze şi când plecăm, plecăm împreună la ora cutare şi mergem împreună acasă”, a mai spus senatorul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.