O femeie a trecut prin trei atentate teroriste într-un singur an

Sursa: youtube.com

O tânără în vârstă de 26 de ani s-a aflat în zona vizată de teroriști de trei ori într-un singur an.

Australianca Julia Monaco se afla la cumpărături cu prietenii în centrul Barcelonei atunci când o furgonetă a intrat în mulțime.

A fost cel de-al treilea atac terorist din care Monaco a reușit să scape vie și nevătămată în acest an.

I s-a mai întâmplat la Londra, când a fost martora atacului de pe podul Westminster, în martie 2017. Monaco a fost și martora lovirii unui polițist de către un terorist în fața catedralei Notre Dame din Paris, în iunie.

”Nu am văzut furgoneta, dar am văzut mulțimea și poliția și am înțeles că s-a întâmplat ceva teribil. Brusc, oamenii au început să țipe”, a descris ea pentru The Independent momentele de panică din metropola spaniolă.

14 oameni și-au pierdut viața și zeci au fost rănite după două atacuri teroriste produse în această săptămână în Barcelona și în Cambrils. 13 dintre victime au murit după ce o furgonetă a intrat în viteză în mulțimea din Las Ramblas, vestita zona turistică din Barcelona. Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

5 suspecți au fost uciși de poliție în Cambrils, orășel din apropierea Barcelonei, după ce o altă mașină a ucis o persoană și a rănit șase.

Principalul suspect pentru atentatul din Barcelona, Moussa Oukabir, se numără printre cei uciși în Cambrils, confirmă poliția spaniolă, citată de BBC.

Patru alte persoane au fost arestate, iar un suspect este încă de negăsit.

Printre cei răniţi se numără şi trei români. Doi dintre ei au fost externaţi. „Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu. A treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetățeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.