Atentatul din Barcelona a fost revendicat. Un al doilea atac a fost împiedicat de poliție

atentat terorist barcelona
Sursa: Captură YouTube

Poliția spaniolă a anunțat că a împiedicat escaladarea unui al doilea atac ce a avut loc în stațiunea Cambrils, aflată la sud de Barcelona. 13 oameni au murit joi, 17 august, după ce o dubă a intrat în mulțime pe bulevardul Las Ramblas. O altă persoană a murit în atacul din Cambrils. Între timp, Statul Islamic a revendicat atacul ieri din Barcelona. Printre cei răniți se numără și 4 români.

Polițiștii au ucis 5 suspecți în orașul Cambrils. Bărbații purtau veste cu explozibil și aveau legături cu primul atac, a anunțat poliția spanioală, relatează BBC.

În orașul Cambrils, o persoană a fost ucisă, iar alte 6 rănite, după ce o mașină a intrat în mulțime vineri, 18 august. Vehiculul condus de suspecți s-a răsturnat, iar când bărbații din interior s-au dat jos au fost împușcați rapid de poliție. Au urmat apoi mai multe explozii controlate.

Cambrils este o stațiune aflată la sud-vest de Barcelona.

13 oameni au murit și 100 au fost răniți după ce o dubă albă a intra în pietonii de pe bulevadul Las Ramblas. Șoferul a fugit și încă este în libertate.

Atentatul din Barcelona, un „atac jihadist”

Mariano Rajoy, premierul Spaniei, a descris atacul din Barcelona drept un „atac jihadist”.

Autoritățile cred că cele două atacuri din Barcelona și Cambrils au legătură cu o explozie petrecută miercuri într-o casă din orașul Alcanar, în care a murit o persoană. Poliția crede că locuitorii din casa respectivă încercau să „pregătească dispozitive explozive”.

Între timp, autoritățile îl caută pe atacatorul din Barcelona. Se crede că aceasta a acționat singur.

Doi oameni au fost arestați până acum în legătură cu atentatul din Barcelona, însă niciunul dintre ei nu era șoferul.

Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, agenția de știri Amaq anunțând că atentatul a fost realizat de “soldați ai Statului Islamic”.

3 români, răniți în atentatul din Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 4 cetățeni români au fost răniți în atacul terorist care a avut loc ieri în Barcelona. Cei 3 români sunt internați în spital, iar starea lor este stabilă, informează MAE.

Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.