O femeie a găsit o sacoșă cu bani și apoi a fost reținută de polițiști

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost reţinută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Buzău pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, după ce ar fi găsit o sacoşă cu 28.000 lei pe care şi-ar fi însuşit-o.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), buzoianca ar fi găsit sacoşa cu bani pe o stradă din municipiul Buzău, în data de 1 octombrie, scrie Agerpres.

„Banii, 28.000 de lei, ar fi aparţinut unei femei, de 68 de ani, din Buzău, care ar fi scăpat sacoşa, fără să-şi dea seama, la data de 1 octombrie a.c., în timp ce se deplasa către un punct de întâlnire cu o persoană căreia urma să-i predea.

Ieri, femeia a sesizat poliţia cu privire la cele întâmplate şi, în decurs de numai câteva ore, poliţiştii au identificat persoana care ar fi luat sacoşa indicată şi au depistat-o.

În urma materialului probator administrat, persoana a fost reţinută pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentată parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, a transmis IPJ.

În acest context, IPJ aminteşte că persoanele care îşi însuşesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor şi nu le predau în termen de 10 zile autorităţilor sau celor care le-au pierdut, riscă închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.