O familie de balene a oferit un spectacol inedit, aproape de țărm

Familie de balene Foto: Captură Youtube

Dronele au devenit din ce în ce mai populare și mai accesibile, iar cine își dorește să surprindă imagini spectaculoase are la dispoziție numeroase peisaje de explorat. Un turist a reușit să obțină filmarea vieții lui.

Un tânăr care se pregătea să facă surf a văzut o familie de balene foarte aproape de țărm și s-a gândit că este o ocazie de neratat pentru a le vedea cum înoată împreună, mai ales că sunt destul de greu de surprins în mediul lor natural, iar în mod normal, turiștii trebuie să dea bani foarte mulți pentru a le admira.

Drona care are atașată o cameră video GoPro Hero3 a surprins câteva imagini cu adevărat spectaculoase de la înălțime.

Familia de balene pe care Eric Sterman a surprins-o înota în apele din apropierea insulelor Hawaii şi din când în când executa salturi acrobatice.

Cel mai emoționant moment pe care turistul l-a observat cu ajutorul dronei a fost acela în care puiul de balenă își îmbrățișează cu multă dragoste mama.

Cercetătorii spun că balenele au apărut pe Terra în urmă cu zeci de milioane de ani, primele exemplare înrudite cu ele fiind, de fapt, animale care trăiau pe uscat. Aceste creaturi au dispărut treptat, iar în urmă cu 55 milioane de ani au apărut primele „forme” de balene adaptate mediului acvatic.

Odată la 2-3 ani, balenele nasc pui vii pe care îi hrănesc cu lapte. În timpul nașterii, femela mamă este înconjurată de câteva moașe, care vor ajuta noul născut să se mențină la suprafață pentru a respira, informează wikipedia.org. Balena produce zilnic aproximativ 200-300 litri de lapte foarte gras. Puiul suge lapte matern și are o rată de creștere foarte mare.
Recomandările editorilor GreatNews:
Omul cu brațul de aur. A salvat peste două milioane de bebeluși și nu se oprește
Incredibila poveste din spatele unei postări pe Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.