Cum a fost pedepsit un om de afaceri din România care arunca deșeuri în pădure

Deranjați de faptul că autoritățile nu iau atitudine împotriva oamenilor care aruncă gunoaie în pădure, câțiva zeci de localnici din județul Mureș s-au mobilizat ca să le dea o lecție celor care nu respectă mediul înconjurător, relatează stirileprotv.ro.

Localnicii au prins un om de afaceri care arunca deșeuri în pădurea de la marginea satului Maiad din județul Mureș, au adunat mizeria în mai mulți saci de gunoi și i-au returnat-o proprietarului.

„Am observat că un om arunca din mașină niște gunoaie. Am descoperit că are un magazin în Târgu Mureș”, a povestit pentru postul de televizune Siklodi Csaba, un localnic din zonă.

Oamenii i-au dus gunoiul înapoi la magazin. „Nu e comportament european că ați aruncat gunoiul în natură. Indiferent dacă a mai aruncat și altcineva înaintea dumneavoastră”, i-a spus un localnic.

Pentru fapta sa, omul de afaceri a fost amendat cu 3.000 de lei. Localnicii au adunat de mai multe ori gunoaiele din zonă, însă ulterior pădurea s-a umplut iarăși de gunoaie.

În urmă cu trei săptămâni ei au montat camere de supraveghere pe copacii din apropierea unei parcări și i-au filmat pe cei care lăsau gunoiul în locuri nepermise. Deși au trimis datele adunate autorităților, nimeni nu a fost tras la răspundere.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Preotul care curăță malurile râurilor de gunoaie împreună cu enoriașii
Aplicație pentru cetățeni. Cum poți reclama online problemele din orașul tău
Un portughez face artă din gunoaie reciclate

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.