O companie românească a inventat liftul care consumă cât un bec de veioză

A fost inventat liftul care consumă cât un bec sursa foto: clubafaceri.ro

O companie din Brașov a accesat fonduri europene și a  investit peste 1 milion de euro într-un centru de cercetare-dezvoltare, care aduce inovaţii în domeniul instalaţiilor de ridicat.

Produsele realizate în Laboratorul de Încercări al companiei Elmas Braşov vor uşura munca în cadrul companiilor industriale şi care vor face economii financiare importante.

Recent, echipa de cercetători a realizat ascensorul economic, care în starea de stand-by are un consum echivalent cu cel al unui bec de 45 W, potrivit bzb.ro.

Ascensorul de persoane Cirro A, fără camera maşinii şi cu acţionare electrică, este un produs aflat în etapa finală de certificare ca echipament cu eficienţă energetică de clasa A. Toate elementele aflate în componenţa ascensorului au eficienţă energetică de clasă A – blocuri de comandă, iluminare, invertor de frecvenţă împreună cu grup electric de acţionare, panou de comandă principal care efectuează prin soft-ul implementat un management eficient al consumului de energie.

Odată cu această inovaţie, Elmas intră în clasa marilor producători de ascensoare, acesta fiind primul echipament de acest gen produs vreodată în România.

Dezvoltarea liftului cu consum redus vine după ce aceeași echipă de cercetători au scos podul rulant monogrindă complet automatizat. Acesta are un ecartament de 18,6 metri şi o sarcină nominală de cinci tone. Utilajul a fost special proiectat şi executat pentru utilizarea în industrie, având în componenţă, în afara mecanismului de ridicare, un panou de automatizare şi doi senzori de citire pentru axele X şi Z, care permit funcţionarea optimă fără a fi necesară operarea manuală.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia