O celebră cetate românească, recompensată cu o diplomă de excelență de TripAdvisor

TripAdvisor
Cetatea Făgăraș Foto:wikipedia.org

Cetatea Făgăraşului a primit o diplomă de excelenţă din partea celebrului site de călătorii TripAdvisor, după ce mai mulţi turişti din ţară şi din străinătate au fost impresionaţi de frumuseţea locului.

Comentatorii site-ului TripAdvisor din România, dar și din Grecia, Italia, Anglia sau Franța care au vizitat fortăreața au apreciat frumusețea locului și au oferit cele mai bune calificative.

Recenziile de excepție i-a determinat pe editorii platformei de călătorii TripAdvisor să ofere o diplomă de excelență cetății din județul Brașov.

TripAdvisor
TripAdvisor

Despre Cetatea Făgăraș, se știe că este una dintre cele mai mari din țară și din Europa, iar anul trecut a fost considerată a doua cea mai frumoasă fortăreaţă din lume de către celebrul cotidian Huffington Post. La momentul respectiv, un castel din Germania a depășit Cetataea Făgăraș în clasament.

Construcția cetății a început în 1310, pe locul unei mai vechi fortificații de pământ și lemn din secolul al XII-lea. Scopul construirii cetății era eminamente strategic, mai precis pentru apărarea sud-estului Transilvaniei de incursiunile tătarilor și otomanilor.

În 1526, devenit voievod al Transilvaniei, Ștefan Mailat, fiu al unui boier din regiune, a intrat în posesia Făgărașului și a domeniilor din jur și a pornit lucrările de transformare a cetății într-o adevărată cetate întărită, informează wikipedia.org.

În 1599, Mihai Viteazul, a ocupat cetatea, a dăruit-o soției sale, Doamna Stanca, împreună cu domeniul, și, devenind principe al Transilvaniei, și-a adăpostit aici familia și tezaurul domnesc, câțiva ani mai târziu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

 Afacerile „verzi” din munții României ne-ar putea salva patrimoniul natural excepțional
Omul cu brațul de aur. A salvat peste două milioane de bebeluși și nu se oprește

Șase mari universități din lume se bat pe un geniu la o materie care nu se predă în școli
Putin s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican
Strada din România pe care oamenii merg cu mască de protecţie