Nepal, lovit din nou. S-a produs un cutremur de 7,3 grade

cutremur în nepal

Cutremur în Nepal. Foto: Nirjal stha via Wikimedia Commons

Un cutremur foarte puternic a lovit din nou statul nepalez în această dimineață. Seismul s-a produs în estul Nepalului, în apropiere de Muntele Everest, la doar două săptămâni de la cutremurul care a ucis peste 8.000 de oameni, relatează BBC.

Cel puțin 16 oameni au fost uciși, iar alți 846 au fost răniți, a anunțat Ministerul Informațiilor din Nepal.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașului Namche Bazaar, aproape de Everest. Institutul American de Geologie USGS a anunțat că seismul a avut o magnitudine de 7,3 grade. Cutremurul produs pe 25 aprilie, în timpul căruia au murit peste 8.000 de oameni, a avut o magnitudine de 7,8 grade.

Cutremurul de astăzi, produs la ora locală 12:35, s-a simțit și în nordul Indiei și în Bangladesh. În capitala Kathmandu, care a fost devastată pe 25 aprilie, oamenii au ieșit speriați pe stradă. Seismul avut o replică destul de puternică, de 6,3 grade.

„Pământul s-a mișcat destul de mult timp. Înțeleg perfect panica. Am tot văzut cutremure: au trecut două săptămâni și jumătate de la primul cutremur. Însă am simțit că acesta a durat mult timp. Oamenii au fost îngroziți”, a transmis corespondentul BBC.

Un martor a povestit că seismul a durat în jur de 25 de secunde.

Cel puțin patru persoane au murit în orașul Chautara, la est de Kathamndu, unde mai multe clădiri s-au prăbușit.

Epicentrul seismului a fost la 83 de kilometri în estul capitalei nepaleze, într-o zonă rurală aflată aproape de granița chineză. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 18,5 kilometri, potrivit USGS.

Seismul din 25 aprilie s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. După dezastrul din aprilie, analiza imediată a arătat că este posibil ca activitatea pe falie să continue deoarece o parte din tensiunea acumulată în pământ de-a lungul timpului nu a fost eliberată.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Cultura de ricin. Un clujean a investit 1.500 euro și scoate profit de 36.000 euro/an
Premieră în medicina românească. Un tânăr are din nou mână, după ce i-a fost smulsă din umăr

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version