Munca la birou, la fel de nocivă pentru sănătate ca fumatul

Birou (Wikimedia Commons)
Birou (Wikimedia Commons)

Dacă lucrați într-un birou, trebuie să faceți exerciții fizice cel puțin o oră pe zi pentru a combate riscurile la care vă este expusă sănătatea, anunță un studiu important realizat de Lancet.

Cercetătorii au analizat datele culese de la peste un milion de oameni care lucrează în birouri și au descoperit că statul pe scaun, în fața unui calculator, timp de opt ore, poate crește riscul de a muri prematur cu până la 60 la sută, scrie The Telegraph.

Oamenii de știință spun că stilul de viață sedentar este la fel de periculos ca fumatul și provoacă mai multe decese decât obezitatea.

Studiul le cere muncitorilor din birouri să ia o pauză de câte cinci minute la fiecare oră muncită, dar și să facă exerciții fizice, atât la prânz, cât și seara.

O oră de plimbare sau mers pe bicicletă pe zi poate fi suficientă pentru a combate pericolele provocate de opt ore petrecute la birou.

”Nu trebuie să faceți sport, nu trebuie să mergeți la sală, este suficient și mersul pe jos. Dimineața, la prânz sau seara, după cină. Mișcarea trebuie să dureze cel puțin o oră, în total”, a declarat profesorul Ulf Ekelund, de la Universitatea Cambridge.

Cercetătorii mai spun că stilul de viață modern, în care ziua este petrecută la birou și încheiată acasă, în fața televizorului, este foarte nociv pentru sănătate.

Cinci sfaturi oferite de cercetătorii Lancet pentru a combate riscurile unui stil de viață sedentar:

1. Dacă faceți muncă de birou, ridicați-vă și îndindeți-vă picioarele și mâinile timp de cinci minute în fiecare oră.

2. Stațiile de autobuz ar trebui mutate la distanțe mai mari, pentru a încuraja mersul pe jos. Această soluție a fost deja implementată în Columbia, Brazilia și în orașul britanic Cambridge.

3. Este necesară construirea de săli de sport în parcuri și oferirea de cursuri gratuite.

4. Închiderea străzilor în weekend pentru a încuraja activitățile sportive.

5. Introducerea a cel puțin trei ore de educație fizică în școlile primare și generale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum a fost cumpărat un hotel în ”paradis” cu doar 49 de dolari
15 idei minunate de ceasuri pe care le poți face singur
Victor Ponta va rămâne fără titlul de doctor