Muftiul Muurat, după ce un bărbat a adus porci pe locul viitoarei moschei: „Și noi suntem români”

cătălin berenghi
Foto: Pagina de Facebook Cătălin Berenghi

Un locuitor din București care încearcă să împiedice construirea moscheii din București pe terenul de lângă Romexpo a decis să aducă mai mulţi porci vii aici, considerând că astfel va profana locul, iar Cultul Musulman va renunța la ridicarea construcției. Muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, s-a declarat profund întristat și jignit de gestul bărbatului și a declarat că și cetățenii musulmani din România sunt tot români, chiar dacă au fost crescuți în altă confesiune religioasă.

Cătălin Berenghi, patronul cafenelei Krishna Caffe, a declarat pentru adevarul.ro că va lupta până la capăt pentru ca moscheea ce urmează să fie construită pe un teren din Bucureşti să nu apară aici.

„Cutumele musulmane spun că dacă pământul pe care se doreşte ridicarea moscheii a fost spurcat cu porci sau cu rămăşiţe de porci nu mai este bun pentru asta. Eu m-am gândit să comand şapte purceluşi de lapte, i-am vopsit şi i-am lăsat să zburde pe acolo. Pe cinci i-am vopsit în roşu, galben şi albastru şi pe doi i-am vopsit în roz. Cei roz sunt consideraţi trădători de ţară. Apoi am cumpărat un porc gata tranşat de la supermarket şi l-am îngropat acolo“, a spus bărbatul pentru sursa citată.

Cătălin Berenghi susţine că ridicarea lăcaşului de cult în Bucureşti este „o ofensă adusă religiei românilor“: „Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem sau nu. Se aduce o ofensă religiei. De ce să se facă la mine în ţară cea mai mare moschee? O să fac grătar acolo, o să arunc rămăşiţe de porc, o să comand un camion cu măruntaie de porc. Aduc şi un butoi cu slănină de porc. Dacă e nevoie mă lupt şi 30 de ani cu ei“.

Bucureşteanul a mai spus că cumpărat şi un porc din supermarket pe care l-a îngropat în pământul pe care se va ridica moscheea.

Până în acest moment, bărbatul nu a primit nicio amendă.

cătălin berenghi
Foto: Pagina de Facebook Cătălin Berenghi

Șeful Cultului Musulman: „Și noi suntem români”

Muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, s-a declarat profund întristat și jignit de modalitatea aleasă de bucureștean pentru a împiedica construirea viitoarei Moschei Centrale din România, pe un teren pus la dispoziție de Guvern.

„Față de cele petrecut luni 24 august, ca unul care prin vocație și practica religioasă zilnică sunt în permanență alături de cei care au nevoie de ajutor, mă declar dezolat, căci persoana în cauză a risipit în van carcasele a doi purceluși pe care i-a îngropat simbolic pe terenul aparținând moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranță binevenită pentru cantina unui cămin pentru bătrâni sau de copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire. Terenul va fi salubrizat iar când se va pune temelia construcției vom face o slujbă de sfințire, așa cum se procedează în toate religiile monoteiste, fundamentale”, a declarat șeful Cultului Musulman pentru agerpres.ro.

„În rest, ca cetățean român sunt întristat și jignit să văd în fotografii cum culorile drapelului național au fost pângărite după ce o turmă de porci a fost pictată cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusă să pască pe terenul din București aflat în proprietatea Comunității Musulmane din România. Este mare păcat, și noi suntem români chiar dacă am fost crescuți în altă confesiune religioasă!”, a mai spus el.

iusuf murat
Muftiul Muurat Iusuf. Foto: ziuaconstanta.ro

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.