Motivul științific pentru care oamenilor le place vocea lui Morgan Freeman

Morgan Freeman FOTO: Captură documentar Discovery Science
Morgan Freeman FOTO: Captură documentar Discovery Science

Cunoscutul actor Morgan Freeman a împrumutat vocea sa aplicației de navigație prin GPS Waze. Știrea a fost anunțată împreună în același timp cu premiera filmului „London has Fallen”, în care Freeman interpretează rolul vicepreședintelui SUA Allan Trumball.

Waze este o aplicație mobilă de navigație prin satelit care actualizează în timp real datele despre traficul rutier și poate fi instalată pe smartphone-urile cu sisteme de operare Android și pe iPhone sau iPad.

Morgan Freeman este și gazda unui documentar despre spațiul cosmic, de pe Discovery Science, iar vocea sa este una dintre cele mai iubite. Pentru acest lucru este și o explicație științifică. Potrivit cercetătorului Casey Klofstad, profesor la Universitatea din Miami, oamenii percep vocile joase ale bărbaților ca fiind mai puternice și mai atrăgătoare decât cele cu sunete înalte.

„Nu este suprinzător că Morgan Freeman este folosit pentru înregistrări audio, pentru că vocea sa este percepută ca fiind cea a unui bărbat puternic, dominant”, spune profesorul Klofstad.

Directorul Media Psychology Research Center, Pamela Rutledge, spune că percepția pozitivă în ceea ce privește vocea lui Freeman a fost formată și datorită filmelor populare în care acesta a jucat și a avut mai mult roluri pozitive.

„Dacă vrei să îți îmbunătățești sunetul vocii, cască mult. Acest lucru îți relaxează mușchii gâtului. Îți relaxează corzile vocale, iar imediat ce acest lucru se întâmplă, tonalittea scade. Cu cât ai vocea mai joasă, cu atât sună mai bine”, a declarat Morgan Freeman într-un interviu pentru Time.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.