Minunea de la Leicester. România a reușit o victorie istorică la Cupa Mondială de Rugby

Rugbiștii români au revenit incredibil în meciul cu Canada (Facebook Rugby World Cup)
Rugbiștii români au revenit incredibil în meciul cu Canada (Facebook Rugby World Cup)

”Stejarii” au revenit extraordinar de la 0-15 în fața Canadei și au obținut unul dintre cele mai frumoase succese din istorie la Cupa Mondiale de Rugby.

După o primă repriză dominată clar de canadieni, care s-au desprins la 8-0, după o lovitură de pedeapsă și un eseu, naționala României părea că se îndreaptă către a treia înfrângere consecutivă la competiția din Anglia.

Mai mult, în debutul reprizei secunde, tot nord-americanii au fost cei care au început ma bine. Echipa ”frunzei de arțar” a reușit încă un eseu, iar diferența de pe tabela de marcaj a crescut la 15 puncte.

A fost, însă, momentul în care ”stejarii” s-au trezit. Ploaia torențială de la Leicester s-a oprit, iar românii au început să forțeze. Au dominat grămezile și molurile, arătând încă o dată cât de puternic este pachetul nostru de înaintare.

România a marcat două eseuri, ambele după faze fixe, reușite de extraordinarul căpitan Mihai Macovei. Florin Vlaicu le-a transformat, iar ”stejarii” s-au apropiat la doar un punct de canadieni.

Acelați Vlaicu a adus și punctele victoriei. A transformat o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri, iar România s-a impus cu 17-15.

„Nu am avut o primă repriză bună, dar în partea a doua am jucat altceva. Pentru mine e fantastic, e o senzație aparte, e prima victorie la Cupa Mondială. Sunt foarte fericit”, a spus căpitanul Macovei după meci.

”Stejarii”, care nu mai câștigaseră un meci la Cupa Mondială din 2007, vor juca ultimul meci la turneul din Anglia împotriva Italiei, duminică. Dacă se vor impune, românii vor încheia grupa pe locul trei și vor obține automat calificarea la următoarea Cupă Mondială.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: