Ministrul Agriculturii: „Multe produse care ajung în România otrăvesc populația!”

Achim Irimescu
Achim Irimescu

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a declarat în timpul unei vizite pe care a făcut-o la „Târgul de Crăciun” din Capitală că multe dintre produsele ieftine care vin în România sunt de proastă calitate și „otrăvesc populația”, potrivit ziare.com.

„Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele românești, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecție corespunzatoare producătorului și consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul.

Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum și eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse românești”, a spus Achim Irimescu la Târgul de Crăciun găzduit de Ministerul Agriculturii.

Ministrul a mai spus că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, susținând că în cazul produselor ieftine care ar ajune în România ar fi utilizate pesticide interzise în UE, potrivit ziare.com.

La târg sunt producători de fructe și legume, miere, precum și cei de palincă și vin. Meșterii populari, care vor expune măști tradiționale și instrumente populare și icoane vor avea un loc special în cadrul târgului găzduit de Ministerul Agriculturii.

FOTO: Tjflex2/Flickr
FOTO: Tjflex2/Flickr

Un primar dă case gratuite pentru familiile care se mută la țară

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.