Minciuna unei bloggerițe a ieșit la iveală. Ea a păcălit sute de persoane cu afecțiunea ei

Internetul a devenit un mijloc de comunicare foarte eficient, fără de care multe persoane efectiv nu își  mai imaginează viața.

Dacă în puține cazuri informațiile și sfaturile găsite pe internet au ajutat la descoperirea unor boli și la tratarea acestora, au fost și cazuri în care unele persoane au făcut mai mult rău decât bine cu sfaturile pe care le-au oferit, fără o pregătire medicală corespunzătoare.

Este și cazul unei bloggerițe din Australia, pe nume Belle Gibson, care și-a păcălit cititorii că este bolnavă de cancer și i-a sfătuit să renunțe pe cei bolnavi ca ea să renunțe la tratamentul recomandat de către medici și să treacă la unul naturist, asemenea ei. Belle pretindea că a scăpat de cancerul pe creier doar cu ajutorul dietelor și al unui stil de viață sănătos pe care l-a adoptat.

În vârstă de 23 de ani, tânăra din Australia îşi clădise o adevărată comunitate pe internet și a scos chiar şi o carte de reţete şi o aplicaţie pentru sănătate din care a câştigat foarte mulţi bani.

Faptul că Belle Gibson nu a suferit niciodată de cancer a ieşit la iveală după ce mai mulţi jurnalişti i-au cerut să prezinte documentele medicale. Mai mult, în luna martie s-a descoperit că promisiunea ei de a dona mii de euro pe care i-a câștigat datorită minciunii în acțiuni de caritate a fost doar o altă minciună grosolană, iar câțiva jurnaliști au dat-o de gol.

Ea a recunoscut că totul a fost o minciună. Într-un interviu acordat revistei Australian Women’s Weekly, Belle a spus:

„Nu vreau iertarea cuiva. Cred că este cel mai responsabil lucru pe care trebuia să îl fac. Înainte de toate, aș vrea ca oamenii să spună: OK, este umană”.

Ca să își justifice minciuna, ea a mai declarat că a fost greșit diagnosticată cu cancer în sânge, splină, uter și ficat, dar și-a menținut declarația cu privire la cancerul pe creier.

Recomandările editorilor GreatNews:

O casă din piatră, în inima naturii. Splendida transformare a unei ferme
Cea mai veche șampanie băută vreodată
George, motanul care uimește lumea întreagă cu abilitățile sale


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.