Cum și-au bătut joc de munte doi turiști necivilizați. Mesajul dur al unui salvamontist

mesaj spray stânci
Foto: Cristian Toma (Facebook)

Doi tineri au fost surprinși de un salvamontist în timp ce scriau cu spray mesaje de dragoste pe stâncile din Munții Făgăraș, chiar pe marginea Transfăgărășanului.

În imaginile făcute publice de Cristian Toma, salvamontist la Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, se vede cum un tânăr scria pe stânci cu un spray, în timp ce prietena lui îl aștepta pe marginea drumului.

„Prostia și lipsa de educație n-au niciun farmec când se manifestă în tăcere și doar cei care suferă de ele știu de ele. Pe principiul acesta se pare că s-a ghidat cocalarul din imagine care a simțit nevoia să-și imortalizeze dragostea pentru iubita lui, cu spray, pe stâncă”, a comentat Cristian Toma pe Facebook.

„Dragi cocalari, data viitoare când imboldul vă cheamă către munte, stați acasă! Dacă, totuși, acesta este mai puternic decât voi, măcar scrieți pe mașinile proprii elucubrațiile romanțios-leșioase și lăsați muntele curat! În fiecare an, mii de tone de gunoi sunt martorele trecerii voastre prin zonă, așa că nu mai e nevoie și de mesaje pe stâncă pentru asta!”, a mai spus salvamontistul.

După cum se observă în fotografiile realizate de Cristian Toma, stâncile din acea zonă sunt pline de graffitiuri cu diferite mesaje, ceea ce înseamnă că mâzgălirea munților a devenit un obicei pe Transfăgărășan.

Potrivit unui reportaj prezentat de postul de televiziune ProTV, zona turistică Bâlea Lac și șoseaua Transfăgărășan sunt mai mereu pline de gunoaie, atât din cauza turiștilor necivilizați, cât și din cauza autorităților care nu golesc suficient de rapid tomberoanele pline până la refuz.

Foto: Cristian Toma (Facebook)
Foto: Cristian Toma (Facebook)
Foto: Cristian Toma (Facebook)
cristian toma
Cristian Toma. Foto: Facebook

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.