Meci senzațional între români la Wimbledon. Tecău l-a învins pe Mergea și va juca din nou în finala turneului

Românii Florin Mergea și Horia Tecău au dus o luptă aprigă pe iarba de la Wimbledon pentru un loc în finala turneului de Grand Slam.

Câștigător a ieșit, la fel ca în celelalte patru întâlniri directe din acest an, Horia Tecău, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Mergea și indianul Rohan Bopanna au câștigat primul set, scor 6-4, însă Tecău și olandezul Jean-Julie Rojer au revenit spectaculos, impunându-se clar în următoarele două 6-2, 6-3.

Florin Mergea, fost campion de juniori la Wimbledon atât la dublu (n.r. – de două ori, de fiecare dată alături de Tecău), cât și la simplu, și partenerul său, au reintrat în cursa pentru finală în manșa a patra, pe care și-au adjudecat-o cu 6-4.

În decisiv, break-ul a dispărut. Toți cei patru jucători au servit excelent și au fost de netrecut la fileu. Tecău și Rojer au avut o minge de meci, la 5-4, însă nu au profitat de ea. S-a făcut imediat 6-6, apoi 7-7, 8-8, 9-9, dar și 10-10, 11-11.

Șansele de a câștiga pe serviciul adversarului au lipsit cu desăvârșire. Concentrarea a atins cote maxime, iar punctele câștigate la primire în primele 22 de game-uri ale ultimului set puteau fi numărate pe degete.

Apoi, de nicăieri, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer și-au procurat o nouă minge de meci, pe serviciul lui Florin Mergea. A fost ultimul punct al unui duel memorabil, care a durat 3 ore și 22 de minute.


Horia Tecău se califică în cea de-a patra finală a carierei la Wimbledon, după cele trei pierdute alături de Robert Lindstedt în 2010, 2011 și 2012. Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna au dat tot ce au avut mai bun, dar n-a fost de ajuns.

În ultimul act, Tecău și Rojer, aflați la prima finală de Grand Slam împreună, vor întâlni ”cuplul” format din Jamie Murray (Marea Britanie) și John Peers (Australia), care a trecut, de perechea Jonathan Elrich (Israel) / Philipp Petzschner (Germania), cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 6-2.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Șefă de promoţie, eliminată de la BAC. Motivul pentru care eleva a ratat examenul
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie