Mașina pe care o pot conduce copiii sub 10 ani

O companie din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unei mașini electrice dedicată copiilor cu vârste mai mici de 10 ani, informează carscoops.com.

Young Driver („Tânăr șofer” – în limba română) este cea mai mare companie din Marea Britanie specializată în oferirea de lecții de condus pentru tinerii cu vârste sub 17 ani. Acum, compania vrea să facă un pas înainte și să lanseze un vehicul electric pentru copiii sub 10 ani.

Mașina, la care compania lucrează de 9 luni, va avea două locuri, două motoare electrice, frâne pe disc, suspensie independentă, volan, precum și un sistem inovator care va detecta obstacolele și va opri mașina pentru a evita ciocnirile.

Mașinile electrice vor atinge o viteză de maximum 16 km / h și vor fi dotate cu un mecanism de siguranță care va opri mașina automat în caz de pericol de coliziune. De asemenea, părinții vor putea să oprească și ei mașina printr-un sistem de control de la distanță.

„Această mașină nu este o jucărie, este o mașină mică”, a explicat Kim Stanton, directorul Young Driver.

Noua mașină va fi lansată oficial în luna mai. Cu ocazia lansării, copiii vor putea să conducă vehiculul în diferite locuri din Marea Britanie: vor fi create sisteme de drumuri care le vor permite tinerilor șoferi să experimenteze manevre complexe, parcarea, mersul înapoi, trecerea prin intersecții sau așteptarea la semafor.

Inginerii și designerii auto i-au implicat și pe copii în procesul de dezvoltare a acestui vehicul tocmai pentru ca, la final, mașina să le ofere o experiență de condus cât mai realistă.

mașina pentru copii sub 10 ani
Cum va arăta mașina pentru copiii sub 10 ani. Foto: youngdriver.eu

Video cu o fetiță de 11 ani care ia lecții de condus:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mașina pe care poți să o conduci fără permis
Românii au construit mașina care consumă 6 lei la 100 de kilometri
Drive-in la supermarket. În curând, vom putea face cumpărăturile direct din mașină

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.