Mărturiile înfricoșătoare ale românului care era prieten cu unul dintre atacatorii de la Paris

Aron, românul care era prieten cu unul dintre atacatorii de la Paris (Derniere Heure)
Aron, românul care era prieten cu unul dintre atacatorii de la Paris (Derniere Heure)

Un român a povestit, într-un interviu, despre prietenia sa cu Brahim Abdeslam, unul dintre teroriștii care și-au detonat vestele cu explozibili în timpul atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris.

Aron, fost prieten cu Brahim Abdeslam, care s-a aruncat în aer într-un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, a declarat că este în stare de șoc, precizând că încă nu își poate explica radicalizarea bruscă a unui om care îi era prieten și coleg de muncă.

Cei doi au fost apropiați până când Brahim a plecat în Maroc în lunile august și septembrie, iar când a revenit ”nu mai era același”, a spus românul, citat de publicația belgiană ”Derniere Heure”.

”Ești un necredincios, țigan de rahat. Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România”, i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, când a fost întrebat de călătoria în Maroc.

Românul a povestit și despre ultima sa întâlnire cu atacatorul de la Paris, avută cu câteva zile înainte de evenimentele din 13 noiembrie.

„A venit la mine şi mi-a spus: Îmi pare rău, nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa“. „Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam“, i-a spus Aron. ”Toată viaţa îţi vei aminti de mine“, i-a mai zis Brahim lui Aron după ce i-a oferit un cadou românului, o fiolă de parfum.

Aron a fost percheziționat în urma atacurilor teroriste de la Paris, în care și-au pierdut viața 130 de persoane.

Efectele atacurilor s-au văzut și în alegerile regionale din Franța, extrema-dreaptă fiind marea învingătoare în primul tur.

Frontul Naţional, condus de Marine Le Pen, s-a impus clar în şase din cele 13 regiuni ale ţării, devansându-i pe socialiştii preşedintelui Francois Hollande, dar şi opoziţia de dreapta condusă de Nicolas Sarkozy.

Dacă sunteți de părere că acest articol a fost util și vreți să citiți și altele de acest fel, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro:

O mare fermă din Danemarca face angajări. Contract pe 2 ani

Țara în care femeile sunt ucise de propriile familii

5 alimente pe placul oamenilor, dar extrem de periculoase pentru câini