Marian Drăgulescu pierde dramatic o medalie la Jocurile Olimpice

După ce a urcat pe podiumuri din toata Europa, Marian Drăgulescu a câștigat două medalii și în fața românilor
După ce a urcat pe podiumuri din toata Europa, Marian Drăgulescu a câștigat două medalii și în fața românilor

Gimnastul român Marian Drăgulescu a încheiat finala olimpică la sărituri pe poziția a patra. Românul rămâne cu cele trei medalii cucerite în 2000, la Atena. Nord-coreeanul Ri Se Gwang a câștigat medalia de aur, rusul Denis Abliazin a luat argintul, iar niponul Kenzo Shirai – bronzul.

Marian Drăgulescu a fost la egalitate cu Shirai, dar notele la execuție i-au răpit bronzul olimpic.

Marian Drăgulescu a făcut două sărituri, prima fiind cea care îi poartă numele. Săritura Drăgulescu i-a ieșit foarte bine, gimnastul român fâcând doar un mic pas la aterizare. A două săritură, cu dificultate mai ridicată, i-a ieșit chiar mai bine lui Marian.  La final, românul a avut o medie de 15,449, la egalitate cu japonezul Kenzo Shirai, dar notele mai bune la execuție au fost în favoarea japonezului.

După evoluția primilor șase sportivi, Marian Drăgulescu a fost pe locul trei, după nord-coreeanul Ri Se Gwang și japonezul Shirai.

În finala olimpică de la sărituri au concurat sportivii:

Nikita Nagornyy (Rusia)

Igor Radivilov (Ucraina)

Kenzo Shirai (Japonia)

Marian Drăgulescu (România)

Ri Se Gwang (Coreea de Nord)

Tomas Gonzales (Chile)

Oleg Verniaiev (Ucraina)

Denis Abliazin (Rusia)

”Zi mare pentru România! Bârnă şi sărituri! Aparate frumoase, spectaculoase dar şi riscante! Abia aştept să înceapă concursul! Mulţumesc pentru mesajele de ziua mea! Mulţumim pentru like, share şi comentarii, asta înseamnă că sunteţi alături de noi! Sper să aducem astăzi bucurie tuturor românilor”, a fost mesajul transmis de Marian înaintea finalei. Sportivul în vârstă de 35 de ani și-a sărbătorit duminică, 15 august, ziua de nume.

Marian Drăgulescu este triplu medaliat olimpic. Sportivul a cucerit toate cele trei medalii în 2004, la Atena (bronz cu echipa și la sărituri și argint la sol).

Drăgulescu și-a anunțat retragerea din activitatea competițională în 2005, dar a revenit asupra deciziei sale participând la Campionatele Mondiale din 2005 de la Melbourne (Australia) unde a câștigat medalia de aur la sărituri.

În 2009, gimnastul român a cucerit o medalie de aur în finala de la sărituri a Campionatelor Mondiale de la Londra, Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Nimeni nu îl învinge pe Usain Bolt. Jamaicanul cucerește al treilea titlu olimpic la 100 de metri

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.