„Magie” cu valută la Pașcani. Gheorghe dădea hârtii de ziare și primea euro și dolari

Polițiștii din Pașcani, județul Iași, au fost nevoiți să lucreze la câteva cazuri specifice mai mult anilor `90. În oraș au început să apară din nou valutiștii. Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, lângă casele de schimb valutar și chiar a sediilor de bănci, au început să apară valutiști care le promiteau oamenilor un curs mult mai bun.

Aceștia își fixau victimele mai ales printre cei de la țară, care primeau bani de la rudele plecate la muncă în străinătate. Zilele trecute a fost idendificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, Gheorghe Ț., din Roman, care a înșelat mai multe persoane.

Potrivit polițiștilor, prejudiciul se ridică la o valoare de 1.850 de lei și din fericire a fost recuperat în totalitate și restituit victimelor.

Escrocii aveau o procedură destul de simplă. După ce le dădeau „clienților” să numere banii, cereau să-i mai verifice și ei încă o dată, moment în care profitau de neatenția de moment a acestora și schimbau teancul cu unul care avea în mijloc hârtii de ziar.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni
O biserică maramureşeană din lemn, ridicată în Canada de un preot îndrăgostit de România
Un centru tribal vechi de 3000 de ani, descoperit pe teritoriul României

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.