Luxemburghezii se plâng: ”Aerul este irespirabil din cauza duhorii degajate de cerșetorii dezgustători care vin din îndepărtata Românie”

Chiar dacă România face parte din Uniunea Europeană de mai bine de opt ani de zile, luxemburghezii au în continuare o atitudine negativă asupra țării noastre.

Gaston Vogel, un important avocat luxemburghez, a trimis o scrisoare Primăriei din capitala micuțului ducat prins între Belgia, Franța și Germania.

”Aerul este irespirabil din cauza duhorii degajate zilnic de grupurile de cerşetori dezgustători şi obraznici care vin în ţara noastră din îndepărtata Românie. Au ocupat punctele strategice şi îi deranjează pe trecători, profitând de orice moment de neatenţie pentru a-i buzunări”, s-a lamentat avocatul, potrivit Digi 24.

Reacția Ambasadei României nu a întârziat.

„Generalizarea de această manieră nu face decât să prezinte România drept statul de provenienţă al tuturor persoanelor care cerşesc, descrise de altfel într-un mod discriminator şi înjositor. Limbajul şi formulările din această scrisoare nu sunt doar calomnioase, dar riscă să provoace un curent de intoleranţă şi chiar manifestări xenofobe la adresa cetăţenilor români”, se precizează într-un mesaj al misiunii diplomatice române, care este condusă de Roxana Iftimie.

Ambasada României a avertizat că astfel de mesaje instigă la ură, precizând că libertatea de circulație este un drept fundamental al cetățenilor europeni.

Luxemburg este una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene. Ducatul are cel mai mare raport PIB pe cap de locuitor din lume, potrivit unui raport al Națiunilor Unite, din 2014.

Cerșetoria nu este interzisă în Luxemburg, iar sistemul legislativ oferă puține mecanisme pentru combaterea ei, a explicat Primăria într-un comunicat.

Poliția luxemburgheză a oferit o soluție la această problemă, propunând să interzică accesul în capitală persoanelor care nu au loc de muncă, domiciliu și nu sunt turiști.

 

reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews: