O româncă face 35.000 de euro după ce a plecat din corporație ca să-și urmeze pasiunea

luminița voica
Luminița Voica. Foto: Atelier Maria (Facebook)

În vârstă de 39 de ani, Luminița Voica a renunțat la locul de muncă din corporație pentru a-și urma pasiunea și a face bijuterii home-made. La ora actuală, a ajuns la o cifră de afaceri de 35.000 de euro pe an, relatează „Ziarul financiar”.

Luminița Voica a fondat magazinul online de bijuterii home-made Atelier Maria, care îşi propune să ducă mai departe meş­teşuguri tradiţionale româneşti precum con­fec­ţionarea bijuteriilor artizanale din pastă de lut. Atelierul poartă numele fiicei sale.

Luminiţa Voica şi-a descoperit pasiunea pentru arta meşteşugului în momentul în care a găsit în casa străbunicii sale mărgele de lut pictate manual. Impresionată, a început şi ea să confecţioneze astfel de bijuterii din lut.

„Acum 3 ani, din dorința de a avea o amintire cu amprenta mânuței și piciorușului Mariei, am cumpărat un pachet de pastă de lut alb, umed și ușor de modelat. După ce am realizat în urma modelării un tablou, au rămas câteva resturi și m-am tot gândit ce să fac cu ele. Am modelat câteva bile și le-am pus la uscat! Peste ceva timp, făcând ordine printre lucrurile bunicii mele din casa de la țară, am găsit un șirag de mărgele din lut, pictate manual, pe care ea îl purta cu mare drag, și am zis…asta este !…asta pot să fac cu acele bile… bijuterii pictate manual”, povestește Luminița Voica pe site-ul atelierului.

„Citind în liceu despre cultura dacică, mi-am amintit că modelarea și pictarea mărgelelor este un meșteșug vechi. Asemenea mărgele au fost descoperite la Ocnița, în Vâlcea, datând din sec. II î.Hr. Și așa am început! A fost o mare provocare pentru mine să reinventez tot procesul. Prietenele mele au fost tare încântate de bijuteriile pe care le primeau cadou din partea mea cu diverse ocazii. Ele au fost cele care m-au îndemnat să continuu. Într-o lume a tiparelor și a producției în serie, mi-am propus realizarea unor bijuterii unicat, inspirate din motive tradiționale, povești și tot ce este în jurul nostru”, mai arată ea.

luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)
luminița voica
Foto: Atelier Maria (Facebook)

Bijuteriile confecţionate de Atelier Maria – coliere, cercei, brățări – sunt unicate. Prețul unui colier, a cărui realizare durează 3 zile, pornește de la 36 de lei. O brățară costă 24 de lei. Atelierul face și alte produse: decorațiuni, magneți sau mărțișoare.

De asemenea, Luminița Voica organizează și ateliere pentru copii, unde cei mici pot învăţa să facă ei înşişi bijuterii din lut. Partici­parea unui copil la atelier costă între 15 şi 20 de lei.

Fondatoarea Atelierului păstrează în mod intact o ie veche de peste 100 de ani, care a aparținut străbunicii sale: „Este o ie pe care o port cu mândrie, este a străbunicii mele şi printr-un noroc a ajuns la mine. Nu a fost modificată, exact aşa a fost cusută. Este veche de 100-110 ani. O spăl cu mare grijă“.

„Din punct de vedere financiar, anul acesta am avut o creştere fantastică faţă de anul trecut şi avem o cifră de afaceri de 35.000 de euro“, a mai povestit ea pentru „Ziarul financiar”.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și despre alte povești de succes, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei

O româncă face 40.000 de euro după ce și-a vândut mașina și a plecat din corporație

https://greatnews.ro/licean-bistrita-alex-echert-afacere-mojito/