Un studiu realizat recent a confirmat faptul că în zona Lacului Colibița cantitatea de ozon e comparabilă cu cea din Alpii elvețieni, potrivit Știrile TVR.

Autoritățile locale vor să se folosească de acest studiu și să resusciteze activitatea turistică în stațiunea care datează din perioada interbelică.

Satul Colibița se află pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, la o altitudine de 900 de metri. Stațiunea s-a dezvoltat în jurul lacului de acumulare cu același nume.

Se pot face în zonă excursii, drumeții montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit de păstrăv, clean sau caras. În anotimpurile de iarnă se pot face plimbări și cu sania.

Între 1923 și 1975 în zona Colibița a fost o stațiune balneoclimaterică, însă a fost desființată după ce s-a luat decizia să se fac lacul de acumulare.

Ozonul din zona Colibița are o concentrație de 90 de micrograme pe metrul cub de aer, valoare comparabilă cu cea din munții Alpi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.