Locul din România cu zăpadă, temperaturi cu minus și cea mai ieftină pârtie de schi

    Meteorologii anunță că în următoarele zile și de Sărbători vor fi în continuare temperaturi peste media acestei perioade. Din păcate pentru foarte mulți, Crăciunul și Revelionul vor fi fără zăpadă și temperaturile unei toamne târzii.

    Situația este altfel la Toplița, acolo unde la nici două ore de la deschidere, peste o mie de turiști schiau pe cea mai ieftină pârtie de schi din țară. Potrivit Digi24, aici, pe timpul nopților se îngregistrează temperaturi de -4 grade Celsius, iar administratorii pârtiei au reușit să producă cu ajutorul aparatelor speciale suficient de multă zăpadă artificială.

    La Toplița, prețurile sunt chiar și de trei ori mai mici decât n majoritatea stațiunilor montane, potrivit Digi24. Copiii sub 14 ani plătesc pentru o urcare cu teleschiul 1,5 lei, iar un abonament de o zi este 35 de lei. Adulții plătesc pentru un abonament 45 de lei pe zi.

    O lecție de schi la Toplița costă 50 de lei pe oră, iar închirierea echipamentului este 35 de lei.

    Pârtia de la Toplița are două teleschiuri, care pot transporta până la 670 de persoane pe care oră și este dotată cu nocturne și instalații de producerea zăpezii artificiale.

    Domeniul schiabil de la Toplița se întinde pe o distanță de 2,5 kilometri. Potrivit unor statistici, în fiecare weekend vin să schieze la Toplița în jur de o mie de oameni.

    Recomandările editorilor GreatNews:

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.