Lecție de generozitate. Oamenii de afaceri care gătesc pentru săraci

Mai mulți oameni de afaceri din Baia Mare, care au sute de angajaţi în subordine, gătesc în mod constant pentru cei nevoiaşi. Zeci de oameni fără adăpost beneficiază de aceste mese calde, relatează digi24.ro.

Marco a părăsit Italia în urmă cu 10 ani pentru a se stabili în Baia Mare. A deschis aici o afacere în domeniul confecţiilor. De trei luni, după ce termină munca de birou, merge aproape zilnic să gătească pentru oamenii fără adăpost.

Mesele calde sunt servite la sediul Fundației Somaschi din Baia Mare.

„Fiind italian îmi place să fac paste, să aduc un pic din tradiția italiană aici, în Romania. Văd ca le place și mă bucur. Sunt de părere că o faptă bună pe zi trebuie făcută”, a declarat el pentru postul de televiziune.

Claudia Olert, o femeie de afaceri din Baia Mare, care are în subordine 200 de angajaţi, s-a alăturat și ea voluntarilor care gătesc pentru oamenii fără adăpost.

Zilnic, peste 50 de oameni sărmani se bucură de masa pregătită de oamenii de afaceri din Baia Mare. La fundaţia Somaschi, tinerii şi copiii fără adăpost beneficiază şi de cursuri de alfabetizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Germania, pentru femei şi bărbaţi. Cunoaşterea limbii germane NU este obligatorie
Au început recrutările pentru școlile militare. Ce salarii sunt în Armată
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.