Lacul Meduzelor, locul unde se poate face un lucru unic în lume

Meduze aurii Foto: Youtube

De la depărtare arată ca un lac obișnuit, însă în adâncuri ascunde un secret care îi fascinează pe toți turiștii care se încumetă sî intre în apă.

Lacul Meduzelor(JellFish Lake) este un lac izolat de ocean, în interiorul insulei Palau. Adâncurile marine ale insulelor adăpostesc o intensă viață acvatică în Palau, care justifică pe deplin interesul scufundătorilor amatori sau profesioniști din întreaga lume.

Lacul Meduzelor adăpostește milioane de meduze aurii care călătoresc în fiecare zi dinspre fundul lacului spre suprafață, iar scufundările devin astfel foarte intense și cu o priveliște spectaculoasă.

Meduzele creează un adevărat spectacol cu mișcările lor. Oamenii nu pot face scuba diving în acest lac, deoarece stratul de nutrienţi situat la 15 metri adâncime conţine hidrogen sulfurat, care este extrem de toxic pentru oameni. Dacă un scafandru ar înota în zona în care se situează hidrogenul sulfurat, toxinele ar pătrunde în corp prin piele, expunerea fiind fatală. Totuşi, oamenii pot practica snorkeling fără probleme.

Lacul Meduzelor este singurul loc din lume unde oamenii pot înota alături de creaturile fascinante, așa că interesul turiștilor este foarte mare.

Acum 12.000 de ani, meduzele din lac au rămas captive într-un bazin natural de pe insulă, atunci când oceanul s-a retras. Neavând niciun prădător natural timp de mii de ani, meduzele au evoluat într-o nouă specie care şi-a pierdut capacitatea de a înţepa, pentru că nu au mai avut nevoie să se protejeze. Aceste meduze sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor, singurele excepţii fiind persoanele cu pielea foarte sensibilă, care pot suferi iritaţii minore.
Recomandările editorilor GreatNews:
Omul cu brațul de aur. A salvat peste două milioane de bebeluși și nu se oprește
O familie de balene a oferit un spectacol inedit, aproape de țărm
Șase mari universități din lume se bat pe un geniu la o materie care nu se predă în școli

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.