La medic, ca în Evul Mediu. Dispensarul în care pacienții își riscă viața | VIDEO

terpezita dispensar
Pereții distruși ai dispensarului medical din Terpeziţa. Foto: Captură Digi24

Un dispensar din județul Dolj nu a mai fost reparat de peste 80 de ani. Clădirea în care oamenii vin pentru a primi îngrijiri medicale arată ca după un bombardament.

În imaginile filmate de postul de televiziune digi24.ro se vede că scările care duc la clădire sunt distruse, tencuiala pereților este căzută, bucăţi din acoperiş stau să cadă, iar ușile abia se mai țin în balamale.

Dispensarul din Terpeziţa, o comună din judeţul Dolj, se află într-o clădire veche de peste 80 de ani, care nu a avut parte niciodată de reparaţii capitale.

Tencuiala de pe ziduri a căzut, nu există apă curentă, iar tavanul clădirii s-a prăbuşit în unele locuri. Pacienţii care vin la cabinetul medicului de familie din Terpeziţa se tem pentru viaţa lor deoarece din acoperișul clădirii sau de pe pereți se pot desprinde oricând bucăți din tencuială.

Singurul medic de familie din comună munceşte în acest cabinet de mai bine de 35 de ani. El a povestit pentru digi24.ro că de 10 ani tot cere primăriei să găsească o soluţie.

„Astea sunt condiţii de lucru? Şi oamenii sunt disperaţi, dar nu au curaj să vorbească. Le e frică. Aerul e irespirabil, pereţii cad pe noi, scările sunt aşa cum sunt”, a declarat Elena Nae, medic de familie în Terpeziţa.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au declarat că în această lună desfășoară un control la cabinetele de medicină de familie din județ.

Autorităţile locale au început să facă un nou dispensar în urmă cu doi ani, dar acesta e departe de a fi gata din lipsă de bani.

Dispensarul medical din Terpeziţa a fost construit în anul 1935, pe un teren donat de un boier din localitate.

Recomandările editorilor GreatNews:

LISTA spitalelor unde dezinfectanții nu sunt eficienți. Mari spitale din București sunt pe listă
O comună a declarat război oamenilor care aruncă gunoaie. Metoda prin care sunt prinși
Ce face un preot din România cu banii donați de enoriași

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.