La 11 ani, o fetiță are o afacere de milioane de dolari. Cum a reușit să facă o avere din miere

miere albine floarea soarelui
Foto: Capri23auto / pixabay.com

La 11 ani, Mikaila Ulmer are o afacere de succes care se extinde rapid în Statele Unite ale Americii. Alături de familia ei, Mikaila produce limonada îndulcită cu miere „Bee Sweet”, realizată după o rețetă a străbunicii ei.

Băutura conține miere colectată de pe plan local (din statul Texas), iar 20% din venituri merg la organizațiile de mediu care vor să salveze albinele. Mikaila este proprietara și totodată directorul executiv al companiei care produce limonada „Bee Sweet”.

Recent, Mikaila tocmai a semnat un contract în valoare de 11 milioane de dolari cu lanțul de magazine Whole Foods, care a fost de acord să vândă produsul în magazinele sale, relatează dailymail.co.uk. Iar în această lună, fetița de clasa a VI-a a anunțat că limonada va fi vândută și prin United Natural Foods.

Acum, limonada Bee Sweet se vinde în state precum Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana sau New York, transformându-se dintr-o afacere mică, de familie, în una națională.

Limonada îndulcită cu miere folosește mentă și semințe de in și este preparată după o rețetă veche din 1940. Mikaila a venit cu ideea de a vinde limonadă după ce a fost înțepată de albine de două ori când avea 4 ani.

„M-a durut. Eram foarte speriată de albine”, a povestit ea într-un interviu pentru NBC.

Însă apoi a început să studieze albinele alături de mama ei. Când Mikaila a aflat că albinele ar putea dispărea în viitor, s-a gândit să folosească rețeta străbunicii pentru a strânge bani pentru albine.

Anul trecut, pe când se adresa unui grup de potențiali investitori, Mikaila l-a convins pe Daymond John, directorul executiv de la Fubu (companie de îmbrăcăminte), să investească 60.000 de dolari în afacerea ei cu limonadă, potrivit cnbc.com.

Apoi, afacerea s-a dezvoltat încontinuu, iar vara trecută Mikaila a mers la Washington, unde l-a întâlnit pe președintele Barack Obama, și l-a servit cu limonada sa.

limonada
Foto: beesweetlemonade.com
limonada
Mikaila Ulmer vorbește pe scenă despre afacerea sa. Foto: Silvia Tergas (Twitter)
limonada bee sweet
Limonada Bee Sweet în magazine. Foto: Twitter

Foto: Capri23auto / pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani
O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
5 lucruri de ținut minte când deschizi o afacere

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.