Jurnaliști străini, impresionați de un oraș din România: E capitala turistică a țării!

Foto: Constantin Barbu via Wikimedia Commons
Rezultate BAC 2016 Brașov edu.ro Foto: Constantin Barbu via Wikimedia Commons

O echipă de jurnaliști de la cotidianul El Economista a vizitat Transilvania pentru un reportaj. Ziariștii au rămas impresionați cel mai mult de Brașov și de bisericile fortificate, potrivit adevarul.ro.

Spaniolii recomandă turiștilor o oprire în Piața Sfatului sau o vizită la Biserica Neagră, pe care o descriu drept „cel mai mare edificiu gotic dintre Vienna și Istanbul”.

În reportajul lor au mai spus că Poiana Brașov este cea mai mare stațiune de schi din România, cu o suprafață de peste 30 de kilometri pătrați.

De asemenea. pe lista obiectivelor turistice care trebuie vizitate în Transilvania, jurnaliștii iberici au mai pus: bisericile fortificate aflate în patrimoniul UNESCO (Biertan, Prejmer, Viscri, Saschiz sau Dârjiu), Castelul Bran sau Sighișoara.

Potrivit statisticilor, Brașovul a atras în 2013 și 2014 cei mai mulți turiști străini. Dacă în urmă cu doi ani au fost 119.000 de străini în Brașov, anul trecut au fost 132.000 de vizitatori din afara țării. Cele mai vizitate obiective turistice din Braşov au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră, centrul vechisau Casa Sfatului.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.