Jumătate dintre bucureșteni vor rămâne fără apă caldă

Situație incredibilă pentru o capitală europeană. Aproape jumătate din locuitorii Bucureștiului vor rămâne fără apă caldă.

Distrigaz a decis să limiteze debitul de gaze naturale către Electrocentrale București, din cauza datoriilor.

ELCEN are restanțe de 147,2 milioane de lei la Distrigaz, care a început deja să reducă presiunea gazului natural, până la limita de avarie (2 bari).

Datoria a fost acumulată în primele șase luni ale anului curent. Dacă ELCEN nu o va plăti, DIstrigaz va sista sistemul de distribuție, fapt care va duce la oprirea agregatelor energetice de la CET Vest.

Astfel, peste 40% din locuitorii Bucureștiului, cei care locuiesc în Drumul Taberei, Militari, Crângași, dar și o parte din centul Capitalei vor rămâne fără energie termică.

Primăria Muncipiului București are în plan o rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 259 de milioane de lei, care eprezintă obligație de plată restantă a Municipiului București față de RADET și Electrocentrale București.

Mai mult, RADET București datorează ELCEN peste 3,6 miliarde de lei, iar Electrocentrale București a anunțat că va sista furnizarea de energie termică pentru acest debitor dacă obligațiile de plată nu vor fi îndeplinite în termen de 10 zile.

Recomandările editorilor GreatNews:

Taxele plătite de salariați s-ar putea dubla. Cresc contribuțiile la pensie și sănătate