Jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna o pierdere de timp. Unele jocuri pot contribui serios la dezvoltarea intelectului şi, mai ales, a capacităţii de a lua decizii potrivite într-un timp scurt.
Jocuri de tip spânzurătoarea. Un astfel de joc este cel conceput de dezvoltatorii celui mai mare dicţionar online al limbii române, dexonline. Puteţi juca spânzurătoarea aici. Puteti alege intre patru niveluri de dificultate: usor, mediu, dificil şi expert. Dacă veţi alege „expert”, veţi întâlni unele dintre cele mai rar întâlnite cuvinte ale limbii române. Tot pe dexonline.ro puteţi juca şi un interesant joc numit „moara cuvintelor”. Şi aici puteţi hotărî nivelul de dificultate, iar apoi va trebui să răspundeţi la 10 întrebări care vă vor testa nivelul de cunoaştere a limbii.
Jocuri Mahjong. Scopul jocului este să obţineţi cât mai multe puncte prin potrivirea pieselor în perechi. Este un joc în care utilizatorul îşi testează atât memoria, cât şi inteligenţa şi capacitatea de a gândi în avans. Din multe puncte de vedere, jocul Mahjong este asemănător jocului de cărţi „Rummy”, ambele fiind jocuri de strategie şi calcul, dar care implică şi un pic de noroc. Jocul este originar din China şi este jucat cu 144 de piese inscripţionate cu caractere şi simboluri specifice acestei naţii.
Jocuri scrabble. Jocul de scrabble se joacă pe tablă de joc, însă se poate juca şi online. O formă mai simplă este cea propusă de la chatonlineromanesc.net. Astfel, utilizatorilor care participă le sunt oferite seturi de 7 litere şi li se cere realizarea de cuvinte cu aceste litere, într-un anumit interval de timp (câteva zeci de secunde). Utilizatorii sunt clasaţi în funcţie de numărul de puncte strânse.
Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: