Îți cauți un loc de muncă? Tocmai s-a deschis un post de călău în Arabia Saudită

Săbiile sunt încă extrem de populare în Arabia Saudită (White House Archives)
Săbiile sunt încă extrem de populare în Arabia Saudită (White House Archives)

Arabia Saudită caută opt călăi, disponibili imediat pentru decapitări în public. Alte cerințe nu există, însă cei acceptați în funcție nu vor avea prea mult timp liber la dispoziție. Regatul a crescut drastic numărul execuțiilor în acest an.

Până acum, 85 de oameni au fost executați prin tăierea capului în Arabia Saudită, singura țară din lume care folosește această metodă de punere în practică a pedepsei capitale. Numărul este foarte mare, fiind aproape egal cu numărul execuțiilor din întreg anul 2014, când 88 de oameni și-au pierdut capul.

Regatul Islamic, care are o sabie și pe drapel, este în ”Top 5 țări din lume cu cei mai mulți cetățeni executați”, spun grupurile care militează pentru drepturile omului. În 2014, Arabia Saudită a fost pe 3, după China și Iran, dar în fața Irakului și a Statelor Unite, a anunțat Amnesty International, potrivit The Guardian.

Aplicația de angajare poate fi descărcată online de pe site-ul Ministerului Funcționarilor Publici din Arabia Saudită, viitorii călăi urmând să fie considerați ”funcționari religioși”. Schema salarială nu este tocmai una pe măsura naturii grotești a îndatoririlor, cei opt viitori călăi urmând să fie remunerați destul de mult sub media funcționarilor publici din această țară.

Majoritatea celor executați în 2015 au săvârșit crime, însă alții au comis delicte care au legătură cu traficul de droguri sau de arme. Aproape jumătate dintre ei erau saudiți, restul provenind din țări precum Pakistan, Siria, Iordania, India, Indonezia, Filipine sau Sudan.

Autoritățile saudite nu au oferit nicio explicație pentru creșterea numărului de decapitări din acest an, însă specialiștii în domeniu susțin că este în directă legătură cu faptul că Regatul a numit un nou val de judecători, astfel că mai multe dosare au fost soluționate într-un timp mai scurt.

În multe regiuni din Arabia Saudită, a fi călău este o meserie care se transmite din tată în fiu, generație după generație. Potrivit agenției Reuters, în provincia Qassim, la nord de capitala Riad, călăul-șef este și gardă de corp pentru prințul local, fiind recompensat cu 1.000 de dolari pe cap tăiat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: