Internetul din România, mai rapid cu 40% în acest an

Viteza de download de care au beneficiat utilizatori ficși și mobili din România a fost mai mare cu 40% în 2016 față de anul precedent, a anunțat instituția de telecom ANCOM.

”Pe de o parte, creșterea ar trebui corelată cu expansiunea rețelelor fixe și mobile, care permit un transfer de date mai generos, iar pe de altă parte, cu progresele făcute în tehnici și tehnologie în domeniul rețelelor mobile la nivel național, care folosesc terminale mobile care pot suporta viteze mai mari de trafic”, a spus Florin Dragomir, șeful Departamentului de Reglementare Tehnică al ANCOM.

În prima jumătate a anului 2016, internauții români au beneficiat de viteze de 27,72 Mbps pentru descărcări mobile, potrivit aplicației Netograf.ro, care monitorizează calitatea serviciilor de internet din România.

Când vine vorba de internetul fix, viteza medie de download a fost de 75,07 Mbps (114,46 Mbps pentru conexiunile cu cablu și 46,05 pentru cele wireless).

Este un progres evident față de anul 2015, când românii puteau descărca documente de pe internet cu 19,22 Mbps în rețelele mobile, respectiv cu 53,22 Mbps în cele fixe.

Sondajul realizat de Netograf.ro a luat în calcul experiențele a peste 120.000 de utilizatori de internet din România.

În România sunt peste 15 milioane de conexiuni la internet. Potrivit unui studiu realizat în 2015, de Akmai, viteza de download din România este cea mai mare din Europa și a zecea din lume.

RCS&RDS face angajări în aproape toată țara. Iată ce posturi sunt disponibile