Toți bugetarii vor primi două salarii minime pe an ca indemnizație de hrană

politia de frontiera
Poliția de frontieră. Foto: politiadefrontiera.ro

Toţi salariaţii de la stat vor primi, începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizaţie de hrană, reprezentând două salarii minime pe economie, a declarat vineri, 21 decembrie, la Palatul Victoria, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi salariaţii vor primi anual două salarii minime pe economie drept indemnizaţie de hrană. Era o prevedere în ordonanţă şi nu era clar dacă se proroga sau nu. Se aplică de la 1 ianuarie 2019”, a spus Teodorovici, citat de agerpres.ro.

De la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe țară va fi de 2.080 de lei, ceea ce înseamnă că angajații de la stat vor primi o indemnizație de hrană anuală în valoare de 4.160 de lei, adică de 346 de lei pe lună.

În prezent, mulți angajați de la stat primeau deja bonuri de masă în valoare de 15 lei pe zi. Astfel, într-o lună cu 20 zile lucrătoare ei primeau bonuri de masă în valoare de 300 de lei.

Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie 2019 la 2.080 de lei

De la 1 ianuarie 2019 salariul minim brut pe țară va crește de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. În mână, angajații vor lua cu 100 de lei mai mult.

Până acum, salariul minim brut era de 1.900 de lei, iar cel net 1.162 de lei. De la 1 ianuarie, salariul minim brut va fi de 2.080 de lei, iar cel net 1.263 de lei.

Salariul minim brut va fi mai mare pentru angajații cu studii superioare care au cel puțin un an vechime în domeniul studiilor. Ei vor primi un salariu brut de 2.350 de lei.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.