Începe Programul gratuit de fertilizare în vitro. Care sunt clinicile acceptate în program

Un număr de 10 clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare în vitro și embriotransfer al Ministerului Sănătății.

Astfel, cuplurile infertile care se vor îndeplini condițiile pentru acest program, vor beneficia de decontarea unei singure proceduri FIV, în valoare de aproximativ 6.188 lei.

Comisia de specialiști desemnată prin Ordin de ministru a încheiat marți procesul de selecție al clinicilor care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2015 și 2016.

Și asta după ce în acest an, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a aprobat reluarea Programului de fertilizare în vitro și embriotransfer, după ce în anul 2013 s-a decis sistarea lui.

“În următoarele săptămâni direcțiile de sănătate publică vor încheia contractele cu unitățile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea în program vor putea depune dosarele de includere în program”, a declarat ministrul Sănătății, prin intermediul unui comunicat.

Anul acesta, programul va beneficia de un buget în valoare de 1. 857.000 lei, iar estimările arată că un număr de 300 cupluri vor putea beneficia în 2015 de program.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că în funcție de adresabilitatea din program, dar și de fondurile alocate Sănătății, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare.

Lista clinicilor selectate în program:
1.    Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Târgoviște
2.    SC Life Line- Medical Center SRL București
3.    SC MEDLIFE SA București
4.    Clinica Medicală Gynera SRL București
5.    SC BIOGENESIS IVF SRL București
6.    SC Clinica Polisano SRL Sibiu
7.    Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București
8.    SC BABE SRL Sângeorgiu de Mureș
9.    SC Gynatal SRL Timișoara
10. SC LID MEDICAL CENTER SRL București

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: