Imagini spectaculoase! Cum sunt extinse plajele din Mamaia și Constanța

Unul dintre muncitorii firmei olandeze care se ocupă cu lărgirea plajelor de pe litoralul Mării Negre a încărcat pe internet mai multe imagini din timpul lucrărilor.

Richard Heerschap este unul dintre muncitorii olandezi care lucrează în această perioadă la lărgirea plajelor din Mamaia și Constanța. Intervenția era necesară deoarece apa mării a avansat tot mai mult în ultimii ani, iar turiștilor le rămâneau porțiuni de plajă din ce în ce mai înguste, de la an la an.

Detalii interesante despre lărgirea plajelor pe litoralul românesc al Mării Negre:

– prima plajă care a fost lărgită a fost Tomis Nord. Lucrările s-au încheiat, iar acum plaja de nisip are o lățime de 100 de metri;

– până la sfârșitul acestei luni, ar trebui să fie gata și alte patru sectoare de plajă: Eforie Nord, Tomis Sud și Tomis Centru;

– plajele lărgite ar trebui să reziste valurilor timp de 50 de ani;

– în anii ce urmează, se va lucra și pentru lărgirea plajelor din Năvodari și Vama Veche;

VIDEO

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.