Hotelierii cer schimbarea structurii anului școlar: Avem pierderi importante!

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Hotelierii de pe litoral spun că au pierderi din cauza modificării perioadei vacanței de vară pentru elevi. Anul acesta, vacanța de vară începe pe 25 iunie și se încheie pe 11 septembrie.

„Faptul că s-a prelungit anul şcolar cu zece zile, până pe 26 iunie, se simte. În anii trecuţi pe 15 iunie, 18 iunie practic aveam hotelurile pline.

Era prima serie în care ne intrau turişti şi aveam hotelurile cu un grad de ocupare de 80-85 la sută. Anul acesta sigur datorită vacanţei care vine pe 26 iunie probabil cu 27 iunie încep primele serii care vin pe litoral.

Sigur acum avem un grad de ocupare pe care nu ar trebui să-l mai spunem undeva pe la 30, 40, 50 la sută. Sperăm ca în minivacanţa de Rusalii să ajungem la un grad de 70 la sută, grad de ocupare pe anumite hoteluri însă dacă vorbim de lunile iulie şi august cel puţin în Mamaia putem spune că lucrăm cu casa închisă.

Nu cred că vom mai avea locuri la vânzare cel puţin pe staţiunea Mamaia”, a declarat președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, potrivit Digi24.

Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Nedea, a declarat că hotelierii au solicitat prelungirea vacanței de vară, astfel încât școală să înceapă pe 15 septembrie.

„Am trimis acum două luni o adresă către colegii de la Ministerul Învăţământului, explicându-le impactul major pe care îl are această vacanţă de vară. Din păcate, ieri am primit răspunsul, nu a fost unul pozitiv. Ne-au spus că educaţia e prioritară, nu turismul, dar că se vor gândi la aspectele semnalate de noi”, a declarat președintele Anca Nedea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)