Google renunță la parole. Cum arată viitorul sistem de siguranță

Noul sistem de logare al celebrului motor de căutare Google va înlocui parolele, urmând să monitorizeze felul în care utilizatorii își folosesc telefoanele mobile.

Google va începe testarea noului sistem de logare, care va înlocui parolele cu un sistem ”bazat pe încredere”, care monitorizează felul în care utilizatorii își folosesc de obicei telefoanele, scrie The Independent.

Metoda ”Trust API”, care face parte din ”Proiectul Abacus”, a fost anunțată în cadrul unei conferințe Google, urmând să fie testată de mai multe instituții financiare importante în luna iunie.

Sistemul va fi implementat pe telefoanele mobile și funcționează prin verificarea unor indicatori personali, care pot oferi acces la diferite conturi sau la telefon.

Astfel, în loc să îți solicite o parolă, telefonul ar putea să îți analizeze fața, vocea, felul în care tastezi, cum îți miști degetele pe ecran sau cum te miști și locul în care ești. Toate aceste date sunt luate în considerare de API.

Scopul celor de la Google este să facă telefoanele mai sigure. Oricine poate fura o parolă, însă infractorilor le va fi mai greu să imite felul în care o persoană își folosește telefonul. Google crede că un sistem bazat pe o combinație a factorilor de mai sus poate fi de zece ori mai sigur decât o scanare a amprentelor.

Google a anunțat că aplicația va fi disponibilă pentru orice dezvoltator Android până la sfârșitul anului, fapt care ar putea duce la dispariția rapidă parolelor tradiționale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)