Frumusețile turistice ale României, promovate printr-un joc video

play românia
Imagine din jocul video Play România. Foto: Captură Digi24.ro

Destinaţiile turistice din România vor fi promovate printr-un joc video în cadrul unei iniţiative care aparține unor tineri care s-au gândit că frumuseţile României pot fi puse mai bine în valoare în mediul virtual, într-un mod interactiv şi educativ.

Personajul din jocul Play România se numeşte Mihai şi a fost creat de Nicolae Marghiol, împreună cu doi tineri programatori. Sociolog de profesie, Nicolae s-a gândit că România are nevoie de o nouă formă de promovare turistică, relatează digi24.ro.

„Sunt tot felul de târguri de turism, de reuniuni, dar nu profităm suficient de tehnologia actuală, de calculator. Și mi-a venit ideea jucându-mă pe anumite aplicaţii… de ce să nu creez o astfel de aplicaţie-joc astfel încât să descopăr înainte de a fi la locul respectiv, dincolo de poze, să văd efectiv într-o realitate virtuală ce înseamnă locul respectiv, fie că e muzeu, fie că sunt sate frumoase, oraşe sau destinaţii turistice”, a povestit Nicolae Marghiol.

Jocul, care va fi lansat în martie, va fi oferit gratuit pe internet. Utilizatorii Play România vor putea face un tur prin marile oraşe ale ţării, precum Timişoara, Oradea sau Bucureşti, se vor plimba virtual cu barca prin Delta Dunării sau vor descoperi peisaje din cele mai frumoase sate transilvănene. Călătorii virtuali vor afla, astfel, informaţii inedite despre obiectivele turistice şi despre personalităţile reprezentative ale locurilor.

„Ne dorim ca din vară să-l avem pentru târgurile de turism, deci să fie disponibil şi în engleză şi franceză”, explicat Nicolae.

Creatorul jocului va încerca să obţină şi sponsorizări pentru ca jocul să fie disponibil în limbi străine. Deocamdată, Play România a fost prezentat publicului român într-o sală de cinema din Bucureşti.

Anul trecut, în România au venit 1,9 milioane de străini, majoritatea europeni, care au rămas, în medie, două zile în țara noastră. Cei mai mulţi vin pentru afaceri, nu în vacanţă. Prin comparaţie, Franţa atrage peste 80 de milioane de turişti pe an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce spune Klaus Iohannis despre religie, după atentatele din Danemarca
Cascadă înghețată din România, escaladată de curajoși
Succes pentru cinematografia românească la Berlin