Cascadă înghețată din România, escaladată de curajoși

valul miresei
Cățărare pe cascada Vălul Miresei. Foto: Captură Digi24

Înarmaţi cu echipamente speciale, mai mulţi tineri au urcat peretele de 25 de metri format după ce cascada Vălul Miresei din localitatea Răchiţele din judeţul Cluj a înghețat, relatează Digi24.

Zeci de pasionaţi de escaladă şi de alpinism s-au întâlnit la acest sfârşit de săptămână la Răchiţele, în judeţul Cluj, cu ocazia Festivalului Pereţilor de Gheaţă. Pentru profesionişti, dar şi pentru amatori, organizatorii au pus la punct trasee de escaladă fie pe gheaţă , fie pe stâncă.

Escalada este cu atât mai provocatoare, cu cât temperaturile sunt mai scăzute.

„Am reușit cu greu, având în vedere că nu m-am mai cățărat de15 ani. A fost destul de greu. E foarte rece, îngheață mâinile, curge apa peste tot, dar e OK”, a povestit unul dintre participanți.

„Este o adrenalină, o adrenalină pe care n-o poți explica, n-o poți găsi undeva pe-acasă și faptul că ești în natură și ești în zăpadă și senzația că încerci să faci ceva ce n-am mai făcut până acum și reușești… e fără cuvinte”, a spus o tânără alpinistă.

„În decursul anilor aveam concurenţi, era frumos, dar parca intervenise aşa o monotonie, aveam aceiaşi concurenţi, parcă nu mai era nimic nou. Şi de-aia am hotărât ca de anul ăsta să schimbăm un pic forma de organizare şi am încercat să încurajăm cât mai mulţi oameni să practice acest sport”, a explicat Florin Mihuţ, seful Salvamont Salvaspeo Vlădeasa.

Cei care nu au avut curaj să se caţere pe gheaţă au putut încerca tiroliana. Un circuit de 4 tiroliene a fost amenajat pe deasupra cascadei. Festivalul Pereţilor de Gheaţă se organizează de 12 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Succes pentru cinematografia românească la Berlin
Cum au ajuns studenții indieni să recite poezii de Mihai Eminescu
Poveste de iubire ca-n filme. Se căsătorește cu tânărul căruia i-a donat un rinichi