A fost descoperită o nouă specie umanoidă

FOTO: Captură BBC
FOTO: Captură BBC

O echipă de cercetători susține că a analizat 15 schelete dintr-un sistem de peșteri, iar concluzia este că s-a descoperit o specie distinctă de hominizi, botezată Homo Naledi. Descoperirea a fost făcută în Africa de Sud, la 45 de kilometri de Johannesburg. Cei 60 de cercetători care au lucrat la acest proiect au început exhumarea fosilelor în 2013.

„Este un craniu reconstituit de colegul meu, Peter Schimdt. Cât de mici erau aceste capete! Vorbim de un hominid cu un creier de dimensiuni foarte mici, o fiinţă pe care nu am fi suspectat-o niciodată de un comportament complex”, a declarat cercetătorul Lee Rogers Berger, coordonatorul echipei, citat de BBC.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că osemintele pe care le-au descoperit erau într-un fel de cameră mortuară. Din păcate, din cauza sedimentelor mâloase din peșteră și a absenței altor rămășițe faunistice din jur nu s-a putut face datarea fosilelor, însă pe baza dimensiunilor creierului cercetătorii cred că Homo Naledi ar fi trăit în urmă cu 2,5 – 2,8 milioane de ani, potrivit New York Times.

Experții spun că această specie ar putea fi una dintre punțile care fac legătura genetică dintre oameni și primate, cele mai inteligente maimuțe. „Descoperim tot mai multe specii, ceea ce înseamnă că natura experimenta în ceea ce privește evoluția umană și a dat naștere unor creaturi ca aceasta, asemănătoare cu oamenii, având originea în diverse locuri din Africa”, a mai spus Berger, pentru BBC.

Oamenii de știință au mai concluzionat faptul că modul în care rămășițele au fost depozitate intenționat într-o zonă inaccesibilă a peșterii arată un comportament întâlnit mai mult la omul modern.

Recomandările editorilor GreatNews:

Românul care dă o nouă viață Daciilor vechi: ”M-a costat mult suflet”
Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian
eMAG Stock Busters. Cele mai mari reduceri din septembrie
Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, Germania, Italia. Salariile ajung la 2.000 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.